Amenajari Interioare – Zugrav – Instalator Bucuresti

Cum alegeti instalatiile termice potrivite?

Cum alegeti instalatiile termice potrivite?

Vreti sa cumparati instalatii termice pentru locuinta dumneavoastra si nu stiti ce sa alegeti? Daca raspunsul este afirmativ, urmatoarele informatii iti pot veni in ajutor.

In primul rand, ia in considerare faptul ca sunt mai multe variante din care poti face alegerea pentru instalatii termice. De exemplu, poti opta pentru centrala termica traditionala, dar si pentru pompe de caldura, sisteme de incalzire prin pardoseala, arzatoare, panouri solare etc.

Iata cum poti alege din toate aceste instalatii termice pe care le gasesti pe piata.

Tine cont de tipul locuintei tale

Tipul de constructie este foarte important atunci cand trebuie sa te decizi pentru o instalatie termica. De exemplu, daca ai o casa, gandeste-te care este dimensiunea sa totala, cate camere sunt in total, daca are etaje, cate etaje are, cate persoane locuiesc in casa etc. Daca vorbim de un apartament, la fel trebuie sa ai in vedere acesti factori. avand in vedere toate aceste valori, vei putea lua mai usor o decizie pentru un anumit tip de instalatie termica.

Bugetul pe care il ai la dispozitie

Serviciile de instalatii termice pot fi destul de costisitoare. De aceea, ar trebui sa dimensionezi de la inceput un buget de cheltuieli. In plus, fiecare tip de incalzire termica vine la pachet cu propriul set de costuri, iar daca tu vei sti de la inceput la ce sa te astepti, va fi mai usor sa faci o alegere corecta, de care sa fii multumit la final. Ideal ar fi sa gasesti acel raport calitate – pret favorabil tie.

Tipul de instalatie de incalzire

Ai opta mai degraba pentru instalatie in pardoseala, centrala termica clasica, panouri solare? Indiferent de raspuns, uita-te la puterea termica a sistemului. Obiectivul tau ar trebui sa fie sa asiguri un necesar corespunzator de caldura si poti face acest lucru daca pornesti de la inceput cu o evaluare realista.

In plus, combustibilul atribuit sistemului de incalzire pentru care tu vei opta, este si el determinant. De ce? Simplu. Pentru ca el influenteaza in mod direct factura de utilitati termice (daca este mai mica sau mai mare). Prin urmare, este crucial sa ai in vedere optiunile de carburant si agentul termic utilizat.

Tipuri de carburanti folositi:

  • peleti
  • lemne
  • instalatii pe gaz petrolier lichefiat
  • centrala electrica
  • carbuni
  • instalatii cu gazeificare si fara gazeificare.

 Daca vei avea in vedere aceste aspecte, credem ca va fi mai usor sa te orientezi si sa te decizi asupra instalatiei termice necesare.

Call Now ButtonSună acum!