Amenajari Interioare – Zugrav – Instalator Bucuresti

Materiale folosite frecvent pentru izolatii termice

Materiale folosite frecvent pentru izolatii termice

Exista o multime de materiale ieftine de izolare si comune, disponibile azi pe piata. Multe dintre acestea au un istoric indelungat. Fiecare din acest materiale de izolatii termice are propriile avantaje si dezavantaje. Prin urmare, atunci cand alegeti tipul de material de izolatie de folosit, trebuie sa fiti sigur ca materialul ar functia cel mai bine in cazul dumneavoastra. In descrierea materialelor am luat in considerare diferente cum ar fi valoarea R, pretul, impactul asupra mediului, imflamabilitatea, izolarea fonica si alti factori.

Fibra de sticla

Aceasta este cea mai comuna izolatie folosita in timpurile moderne. Datorita modului in care este fabricata, prin teserea eficienta a sirurilor fine de sticla intr-un material de izolare, fibra de sticla poate sa minimizeze transferul de caldura. Principalul dezavantaj al fibrei de sticla este faptul ca e fabricata din siliciu tesut fin, formeaza o pulbere de sticla si are cioburi minuscule de sticla. Toate acestea pot provoca probleme pentru ochi, plamani si chiar piele, daca nu se manevreaza cu echipamente de siguranta. Cand se folosesc echipamnete de protectie, instalarea are loc cu usurinta.

Fibra de sticla este un material de izolatie excelent neinflamabil. Daca vreti o izolatie ieftina, aceasta este o buna alegere.

Vata minerala

Vata minerala se refera de fapt la mai multe tipuri de izolatie. In primul rand, se poate referi la vata de sticla care este fibra de sticla fabricata din sticla reciclata. In al doilea rand, poate face referire la vata de roca, un tip de izolatie din bazalt. In fine, poate face referire la vata de zgura fabricata din zgura din fabricile de otel.

Vata minerata poate fi achizitionata in baloti sau vrac. Cele mai multe variante nu au aditivi pentru rezistenta la foc, ceea ce le face nesigure acolo unde exista caldura extrema. Cu toate astea, nu este inflamabila. Cand este folosita impreuna cu alte forme de izolare mai rezistente laf oc, vata minerata poate fi cu siguranta un mod eficient de izolare a suprafetelor mari.

Celuloza

Aceasta este poate una din cele mai ecologice forme de izolare. Celuloza este fabricata din carton, hartie si alte materiale similare reciclate. Unele studii arata ca ar putea fi un material excelent pentru utilizarea in minimizarea daunelor de foc. Pentru ca este compacta, nu contine oxigen in interior. Astfel, ajuta la reducerea posibilelor daune pe care le poate provoca un incendiu.

Spuma poliuretanica si polistirenul sunt alte doua materiala folosite cu succes in proiecte de izolatii termice.

Call Now ButtonSună acum!